ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

2013.11.06 - Семінар за тематикою «Енергоефективність»

Доцент кафедри екології та сталого розвитку Стратічук Н.В., у вступному слові до учасників семінару, наголосила про актуальність та важливість впровадження енергоефективності з урахуванням обмеженості вичерпних ресурсів.
Цікаву доповідь про альтернативні джерела енергії, їх розвиток і поширення використання в України зробив студент 5 курсу Волік Дмитро. Він підкреслив, що альтернативна енергетика це крок на шляху до сталого розвитку України. На даний час використання сонячної і вітрової енергії є пріоритетом в галузі енергоефективності.

Координатор Проекту «Місцевий розвиток орієнтований на громаду» у Херсонській області Скворцов О.Ю. ознайомив присутніх з особливостями підготовки та впровадження мікропроектів з енергоефективності. Названий Проект підтримує заходи щодо удосконалення енергетичної стратегії регіонів. Головну надію в реалізації цього питання фахівці покладають на відновлювальні джерела енергії та інноваційні технології.

Студентам цікаво було дізнатися про енергоаудит як перший крок до отримання фінансування на проекти з енергозбереження. Енергетичне обстеження будинків є відправною точкою у вирішенні проблем з термо-модернізаціїї та вдосконаленню систем опалення будинків.
Серед сучасних задач, які покладаються на майбутніх екологів, це регулювання і контроль за використанням меншої кількості енергії для забезпечення встановленого рівня споживання енергії у будівлях або технологічних процесів на виробництві. Отже, проведення семінарів спільно з представниками від Проекту ЄС/ПРООН, які можуть поділитися конкретним досвідом щодо підвищення енергоефективності та енергозбереження, корисно і необхідно студентам спеціальності «Екологія та охорона навколишнього середовища» у справі їх фахової підготовки.

Координатор співпраці та виконавець: доцент кафедри екології та сталого розвитку, к.е.н Стратічук Н.В.