ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Профорієнтаційна робота кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов

2 лютого 2023 року кафедра готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов провела традиційну зустріч з учнями 11 класів Херсонського ліцею журналістики, економіки та правознавства Херсонської міської ради. У світлі сучасного воєнного стану, коли наша держава відстоює своє право на незалежність й суверенність – це соціально-патріотичний захід з теми “Why don’t we say THE UKRAINE any more?”. Модератори зустрічі вважають, що наразі теми, пов’язані з УКРАЇНОЮ, викликають інтерес, адже з вуст кожної людини світу лунає це слово.

Тема зустрічі висвітлює питання як соціально-патріотичного, так і географічного й лінгвістичного характеру. Здобувачам була запропонована презентація: Чому в англійській мові назва нашої країни вже вживається без означеного артиклю? Здобувачі разом з викладачами кафедри занурилися в історію, коли вживання означеного артиклю the зі словом Ukraine означало територію, а не країну. Під час презентації наводилися певні аналогії з назвами країн, вживання яких в англійській мові супроводжується артиклем the.

Ігрова складова зустрічі була зорієнтована на виявлення знань здобувачів щодо України, її географічних показників, історичних пам’яток завдяки онлайн платформі Kahoot.

Наприкінці зустрічі викладачі кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов надали інформацію щодо проведення підготовчих курсів стосовно НМТ-2023.

Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю. Дякуємо керівництву Херсонського ліцею журналістики, економіки та правознавства Херсонської міської ради за можливість спілкування із здобувачами – майбутніми абітурієнтами ХДАЕУ.

Автори – Юлія Главацька, Олена Кан.