ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Науковці ХДАЕУ візьмуть участь у майбутній розбудови науки і бізнесу Херсонщини

Новий 2023 рік обов’язково буде роком перемоги України. І зовсім скоро прийде довгоочікуваний етап розбудови, відродження та розвитку країни, бізнесу, науки. Тому саме час готувати фундамент для нових реалій та формувати партнерські відносини з метою створення майбутніх проєктів задля ревіталізації рідного регіону.

Представники кафедр землеробства (д.с-г.н., професор Аверчев О.В.) і менеджменту та інформаційних технологій (к.е.н., доцент Жосан Г.В.) Херсонського державного аграрно-економічного університету 31.01.2023 року взяли участь у вебінарі проекту USAID ERA, присвяченому налагодженню партнерства університетів та наукових установ із бізнес-структурами за темою «Наука і бізнес: як сформувати ефективне партнерство». Спікером став Юрій Клименко – к.т.н., експерт проєкту USAID «Економічна підтримка України» з питань розвитку R&D діяльності та партнерств для закладів освіти і підприємств України.

Під час заходу було розкрито такі питання, як:

  • чому увага університетів має бути сфокусована на R&D?
  • які сфери потребують інтенсивної роботи в  R&D?
  • які ефективні інструменти використовуються в R&D?

На запит організаторів щодо стану роботи університетів з бізнесом регіонів, Аверчев О.В. поділився позитивним досвідом роботи університету щодо співпраці науковців з мікро-, малими та середніми підприємствами регіону.

Сподіваємось на якнайскорішу перемогу і втілення всіх планів розбудови рідної Херсонщини при якісній взаємодії науки і бізнесу, адже за нашою молоддю майбутнє країни!