ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Участь кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов у міжнародному науковому заході

10 листопада відбулася Міжнародна наукова конференція «ХХV сходознавчі читання А. Кримського» в онлайн-форматі, організована Інститутом сходознавства ім. А. Ю. Кримського на платформі ZOOM. Науковці з різних регіонів України і зарубіжжя зібралися для обговорення широкого кола питань, що стосуються Стародавнього Сходу, історії та культури країн Близького та Середнього Сходу, історії та культури країн Азійсько-Тихоокеанського регіону, історії та культури держав і народів Євразійського степу, Криму, релігій та філософських учень Сходу та ін.

Доцент кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов Галина Бокшань взяла участь у науковій дискусії в межах секції «Історія українського сходознавства», презентувавши доповідь «Специфіка візуалізації Сходу в збірці тревелогів Степана Левинського «З японського дому».

Метою дослідження було виявити характерні ознаки поетики книги мандрівної прози й ідентифікувати особливості ідіостилю українського сходознавця, культуролога, дипломата і письменника. Проведений літературознавчий аналіз дозволив зробити висновки про еклектичний стиль С. Левинського, що віртуозно поєднував точність наукового викладу, виразний гумористичний модус і прикмети поетичної прози у збірці, що самобутньо візуалізує японську культуру.

Можливість долучитися до наукових заходів такого рівня сприяє розширенню кола наукових інтересів, зацікавленню в поглибленому дослідженні орієнтальної тематики й відкриває нові перспективи наукових пошуків.

Автор: доцент Г. І. Бокшань (10.11.2022)