ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

«Постать Сергія Жадана в контексті новочасної історії: літературна та громадська діяльність» – виховний захід, присвячений 31-річниці незалежності України

 

20 вересня доцент кафедри професійної освіти Інна Варнавська й доцент кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов Галина Бокшань провели онлайн-захід з теми «Постать Сергія Жадана в контексті новочасної історії: літературна та громадська діяльність», присвячений тридцять першій річниці незалежності України. Здобувачі першого курсу  ХДАЕУ отримали змогу долучиться до розмови про культову постать сучасної української літератури зокрема й культури загалом, чия інтенсивна волонтерська діяльність в роки війни, що почалася в 2014 року, й активна громадська позиція не можуть не викликати захвату й пошани.

Основна увага була приділена портрету Сергія Жадана як всебічно обдарованої особистості, чия літературна й перекладацька діяльність були високо оцінені численними преміями й нагородами. Особливий акцент було зроблено на продуктивності поета, перекладача й прозаїка, чий доробок налічує близько тридцяти книг.

Проте насамперед на виховному заході йшла мова про невтомну волонтерську діяльність Сергія Жадана, який упродовж війни організовує благодійні поетичні вечори й концерти рок-гурту «Жадан і Собаки» для збору коштів на допомогу українській армії. Його активність не обмежується лише теренами України: Жадан гідно презентує українську культуру закордоном і згуртовує навколо себе однодумців задля підтримки наших воїнів, закуповуючи автомобілі й прилади для військових операцій, ліки та обладнання для лікарень.

Проведення таких заходів не лише уможливлює глибше знайомство з відомими постатями української культури, які виборюють українську незалежність, але й допомагає формувати систему етичних цінностей, укріплювати національну свідомість і поширювати патріотичні настрої серед студентської молоді.

Автор: доцент Інна Варнавська, доцент Галина Бокшань (20.09.22)