ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Традиційна гостьова лекція стейкхолдерів для здобувачів спеціальності 206 «Садово-паркове господарство» та 205 «Лісове господарство»

Особливого значення на сьогодні набуває створення й реалізація цілісної системи підготовки майбутніх фахівців до професійної діяльності, що здатна своєчасно, оперативно, гнучко реагувати на зміни в науці та виробництві, вимоги ринку праці, забезпечуючи високу якість результатів.

Ключовими чинниками підвищення якості освітнього процесу кафедри лісового та садово-паркового господарства є врахування інтересів усіх зацікавлених осіб та здатність до взаємодії з основними групами стейкхолдерів у зовнішньому та внутрішньому освітньому середовищі.

 Постійний зв’язок із стейкхолдерами є невід’ємною складовою  якісної  практичної підготовки  здобувачів вищої освіти.

 У межах реалізації компетентнісного підходу та підвищення якості практичної підготовки здобувачів 19 січня 2022 року на кафедрі лісового та садово-паркового господарства відбулася традиційна гостьова лекція для здобувачів спеціальності 206 Садово-паркове господарство та 205 Лісове господарство.  

 

На запрошення асистентки кафедри Юліани Котовської лекцію на тему «Перспективи та можливості для здобувачів спеціальності «Садово-паркове господарство» та «Лісове господарство» прочитала директорка Інституту зрошуваного землеробства НААН – Вожегова Раїса Анатоліївна – доктор сільськогосподарських наук, професор, академік Національної академії аграрних наук України, Заслужений діяч науки і техніки України. У ході висвітлення теми Раїса Анатоліївна детально розповіла про сучасний стан і напрями розвитку очолюваної нею установи; зокрема, розповіла про історію створення, реконструкцію та регулярне поповнення колекції зимового саду та дендропарку Інституту зрошувального землеробства НААН. Лекторка наголосила на тому, що необхідно підтримувати культуру озеленення урбанізованих просторів.

Під час зустрічі учасники ґрунтовно проаналізували професійні компетентності майбутніх ландшафтних дизайнерів, обговорили питання покращення якості підготовки та  працевлаштування випускників кафедри.

Наприкінці здобувачі задавали питання щодо теми лекції, на які отримали вичерпні відповіді фахівця.

Дякуємо Раїсі Анатолівні  за змістовну та цікаву лекцію.

 

Автори: Мазурок І.Г., Котовська Ю.С. (20.01.2022р.)