ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Агроскаутинг: створюємо нові можливості для українських товаровиробників

Безперечно, агроскаутинг є важливим інструментом для успішної діяльності виробників. Але на жаль, наразі в Україні відсутній розвинений інститут агроскаутингу. Саме тому на допомогу приходять іноземні інвестори і партнери.

Вперше в Україні Херсонський державний аграрно-економічний університет в партнерстві з  ГО «Херсонська обласна сільськогосподарська дорадча служба» за отриманим  субгрантом впроваджує роботу Центру агроскаутингу для забезпечення комплексом послуг сільськогосподарських виробників.

Цього тижня, 35 кращих слухачів курсу розпочали роботу в рамках проєкту «Агроосвіта для молоді – якісний агросервіс для виробників» в рамках програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО), що реалізовується компанією Кімонікс Інтернешнл.

Розпочав захід проректор з наукової роботи та міжнародної діяльності, професор, координатор проєкту по університету Аверчев Олександр Володимирович, який зазначив, що Центр впроваджує комплекс консультаційних та сервісних послуг, спрямованих на підтримку ефективності вирощування плодоовочевої та ягідної продукції, підвищення продуктивності шляхом використання ефективних інструментів моніторингу та прогнозування, а також для навчання студентів та молодих спеціалістів, які матимуть можливість отримати практичний досвід з агроскаутингу.

Також, Олександр Володимирович розповів про найближчий план роботи, познайомив слухачів з викладачами та модераторами програми, побажав усім удачі на подальших етапах.

Початок навчального процесу розпочав декан агрономічного факультету, доцент Мринський Іван Миколайович, який в свою чергу розповів про важливість агрономічного скаутингу, контроль якості виконаних робіт та прочитав слухачам першу змістовну та захоплюючу лекцію «Біологія комах», яка зацікавила слухачів новизною викладання.

Загалом, агроскаутинг - це новий напрямок професійної діяльності в агропромисловому секторі, на стику агрономічної та інформаційно-аналітичної професій. Тож, бажаємо всім плідної праці та нових звершень!

 

 

 

 

Автор: Піскун Єлизавета (19.01.2022)