ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Аспірантура відкриває горизонти для нових захоплюючих можливостей

Сьогодні молоді люди після закінчення магістратури або, попрацювавши в практичній сфері, замислюються про те, щоб продовжити свій професійний розвиток в науковій сфері. Навчання в аспірантурі  вимагає багато сил і ресурсів. Але якщо ви готові долати всі труднощі і чітко бачите кінцеву мету навчання – захист дисертації – тоді аспірантура чекає вас.

18.01.2022 року відбулася зустріч проректора з наукової роботи та міжнародної діяльності, професора Аверчева Олександра Володимировича зі здобувачами третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти першого року навчання.

Олександр Володимирович відмітив, що аспірантура – це не просто засіб для побудови кращої кар’єри. Для студентів, що мають велику жагу до певної теми чи галузі дослідження, аспірантура пропонує ідеальну площадку для більшого заглиблення у дослідження.  Аспірантура пропонує можливість побудувати більш особисту мережу зв’язків, враховуючи не тільки інших аспірантів, але й викладачів, а також це можливість проваджувати результати наукового дослідження та брати участь у міжнародних конференціях і програмах міжнародних стажувань.

Зараз пропонується багато грантових програм, таких як Жан Моне, Еразмус +, які надають можливість молодим науковцям з різних країн світу брати участь у міжнародних проєктах і їздити на стажування за кордон. Це дуже цікавий і корисний досвід. І аспіранти ХДАЕУ не виключення, адже університет виступає надійною платформою в отриманні теоретичних та практичних навичок, для подальшої їх реалізації в країні та за її межами.

В свою чергу, завідуюча відділом аспірантури та докторантури Сидякіна Олена Вікторівна зазначила, що в аспірантурі все одно доведеться знову відчути себе студентом, відвідувати пари, і виконувати навчальні завдання. Також, кожен рік звітувати про виконану роботу, кількість наукових праць та етапи дослідження.

Аспірантура це спектр уявлень про наукову діяльність, але якщо ви чітко розумієте, навіщо вам цей етап у житті, і готові долати всі труднощі,  тоді наука – це точно для вас.

Херсонський державний аграрно-економічний університет запрошує на навчання до аспірантури натхненних та мотивованих випускників!

 

 

Автор: Піскун Єлизавета (19.01.2022)