ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Наукова робота кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов

24 листопада доцент кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов Галина Бокшань взяла участь у V Міжнародній конференції «Китайська цивілізація: традиції та сучасність» в Інституті сходознавства ім. А. Ю. Кримського НАН України, м. Київ, що проводилася на платформі meet.goole.

 

У доповіді «Різноаспектна візія Китаю у збірці тревелогів Софії Яблонської «Листи з Парижа. Листи з Китаю» було акцентовано унікальність подорожніх вражень галицької мандрівниці, яка п’ятнадцять років прожила в Китаї й описала сільське господарство, побут, культуру і філософію країни у формі високохудожніх тревелогів.

 

Галина Бокшань підкреслила, що у збірці «Листи з Парижа. Листи з Китаю» яскраво візуалізовано образ самої авторки, що постає сміливою, впевненою, амбітною і цілеспрямованою жінкою з чіткими світоглядними орієнтирами і переконаннями, якій вдалося реалізувати небувалі для її часу задуми та проєкти.

 

Подібні заходи спонукають досліджувати Україну й українців у контексті світової культури, встановлювати зв’язки між різними цивілізаціями й повертати знакові постаті та забуті імена в сучасний науковий і науково-популярний дискурси.

Автор: доцент Г. І. Бокшань (24.11.2021)