ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Співпраця вчених Аграрно-Економічного університету з Національною академією аграрних наук

Вчені-гідротехніки кафедри гідротехнічного будівництва, водної та електричної інженерії факультету архітектури та будівництва в науково-технічній роботі  плідно   співпрацюють з Національним науковим центром (ННЦ) «Інститут ґрунтознавства і агрохімії імені О.Н.Соколовського» НААН України.

З 19 по 24 жовтня  під керівництвом завідувача лабораторії інструментальних методів дослідження ґрунтів Національного наукового центру «Інститут ґрунтознавства і агрохімії імені О.Н. Соколовського» НААН України (м. Харків), доктором  с.-г. наук – Максимом СОЛОХОЮ, спільно із викладачами кафедри гідротехнічного будівництва, водної та електричної інженерії й здобувачами вищої освіти спеціальності 194 Гідротехнічне будівництво, водна інженерія та водні технології, було виконано польові дослідження на Інгулецькій зрошувальній системі із застосуванням БПЛА  для оцінки агромеліоративного стану поливних і богарних земель, визначення площі зрошуваних земель сільськогосподарського призначення Херсонської області та їх координатну прив'язку за допомогою супутникових знімків та їх обробці у програмі SAS Planet, а також  технічного стану насосних станцій, каналів, ставків, дощувальної техніки тощо.

 

На фото: Андрій ЛЕЙКО, здобувач вищої освіти

другого (магістерського) рівня

Використання космічної геопросторової інформації дозволяє ефективно відстежувати кількість дощувальних машин, площу поливу, технічний стан міжгосподарських та внутрішньогосподарських каналів, стан посівів; простежувати будь-які зміни в динаміці, зокрема ретроспективу; вивчати  трансформацію берегової лінії річок тощо.

 

На фото: Чаплинський район Херсонської області

 

На фото: Зрошувальна система типу Фрегат

Співпраця з вченими Національної академії аграрних наук сприяє впровадженню в навчально-науковий процес факультету архітектури та будівництва  інноваційних ГІС-технологій та дистанційного зондування Землі (ДЗЗ).

 

Дякуємо за плідну співпрацю та сподіваємось на подальший розвиток ділових відносин

Автори: Руслана БАБУШКІНА, Тетяна МАЦІЄВИЧ, Володимир МОРОЗОВ  (28.10.2021)