ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Чергове засідання студентського наукового гуртка «Успішний підприємець»

27 жовтня згідно плану відбулося засідання студентського наукового гуртка «Успішний підприємець», в якому прийняли участь члени гуртка, його керівник – доцент Людмила Бойко та запрошена до участі у роботі викладачка кафедри економіки та фінансів - доцент Ірина Мухіна.

Тема наукової дискусії - «Стратегія блакитного океану у праці Ву Чан Кіма та Рене Моборн: суть, принципи та приклади». «Стратегія блакитного океану» - одна з найвідоміших книг зі стратегічного планування останніх десятиріч. За 10 років із часу виходу з друку не полишала Топ-10 бізнес-видань на Amazon, стала бестселером на п’яти континентах, перекладена більш ніж 40 мовами світу та розійшлася накладом у 3,5 мільйона примірників.

Сьогодні актуально займати нові ринкові ніші, бути унікальним та особливим. Саме таку філософію ведення бізнесу представляє собою стратегія «блакитного океану», про особливості якої у своїй презентаційній доповіді розповіла Ірина Мухіна. Дана стратегія  направлена на створення вільного від конкуренції підприємницького простору у жорсткому середовищі економічної конкуренції, яку її творці – професори В.Чан Кім та Рене Моборн назвали «червоним океаном» у протилежність «блакитному».

Активну участь в обговоренні доповіді прийняли студенти 2 курсу: Інна Одарченко, Влад Солопов, Богдан Щепетко, Анастасія Славчева. Дана тема не залишила нікого байдужими і знайде відображення у подальших дослідженнях.

 

Автор: доцент кафедри економіки та фінансів Людмила БОЙКО (28.10.2021)