ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

ІV Міжнародна науково-практична конференція «Екологічні проблеми навколишнього середовища та раціонального природокористування в контексті сталого розвитку» до дня пам’яті професора Ю.В. Пилипенка

У міжнародному науковому просторі Херсонський державний аграрно-економічний університет відомий своїми науковими традиціями. Щорічно, наприкінці жовтня, проводиться Міжнародна науково-практична конференція «Екологічні проблеми навколишнього середовища та раціонального природокористування в контексті сталого розвитку», яку присвячено до дня пам’яті професора Ю.В. Пилипенка. Пленарне засідання розпочалося привітальним словом ректора університету Юрія КИРИЛОВА, який подякував учасникам за співпрацю та приділену увагу до заходу.

  

У роботі конференції прийняли участь 400 учасників, які представляли заклади вищої освіти, науково-дослідні та державні установи, органи державної влади та місцевого самоврядування, організації та підприємства, громадськість. Усіх учасників України, Республіки Білорусь, Угорщини, Франції, Польщі, Литовської Республіки єднала спільна ідея – досягнення цілей сталого розвитку!

  

 

Науковці обговорювали результати досліджень та їх значення у розвитку екологічної науки, визначалися перспективні теми для міжнародних проєктів та державних програм, шляхи впровадження наукових здобутків у навчальний процес та формування екологічної свідомості суспільства.

Жваве обговорення трансформаційних процесів у світовому економічному просторі завершилося висновком про першочерговість екологічних проблем, вирішувати які необхідно спільно і терміново.

  

 

 

Конференція традиційно пройшла у форматі спілкування друзів-однодумців, а привітання та виступи сповнені поваги та визнання важливості результатів дослідників. З теплом у серці згадували Юрія Володимировича Пилипенка - яскраву наукову постать, чудову людину та справжнього друга. Його прогресивні погляди та особисті переконання започаткували та розвивали екологічний напрям науки та освіти нашого університету. Започаткована справа живе! Насьогодні кафедра екології та сталого розвитку імені Юрія Володимировича Пилипенка динамічно розвивається, реалізує наукові проєкти, відкриває лабораторії, навчає та виховує студентів.

Щирими словами подяки та побажаннями розвитку і здобутків завершувалася конференція, а наприкінці усі учасники були запрошені до співпраці та зустрічі у наступному році.  

Автор: О.А. Дюдяєва, старший викладач кафедри екології та сталого розвитку імені професора Ю.В. Пилипенка  (23.10.2021)