ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Викладачі кафедри професійної освіти успішно пройшли онлайн-курс "Цифрові інструменти Google для закладів вищої, фахової передвищої освіти"

В.о. завідувача кафедри професійної освіти, кандидат педагогічних наук, доцент Варнавська І.В. і старший викладач кафедри професійної освіти,  кандидат педагогічних наук Черненко Н.І. успішно пройшли навчання керівників закладів вищої, фахової передвищої освіти, викладачів за онлайн-курсом "Цифрові інструменти Google для закладів вищої, фахової передвищої освіти"   (4-18 жовтня 2021 року).

Метою курсу було розширення можливості використання цифрових інструментів для організації дистанційного навчання й підвищення ефективності освітнього процесу. Формат курсу побудований на живому спілкуванні з тренерами Академії цифрового розвитку, які протягом терміну навчання консультували і допомагали слухачам. Учасники курсу отримували завдання у захищених віртуальних навчальних кімнатах Google Класів, де був забезпечений ефективний зворотний зв’язок через супровід і консультації тренерів.

Курс містив п’ять модулів, кожен із яких складався із відеолекції, практичних завдань, підсумкового тесту і розрахований на опрацювання матеріалів протягом 1-2 годин щоденно. Особлива увага приділялася організації дистанційного навчання: як підготувати завдання у віртуальних кімнатах, зібрати студентські роботи, залучити до захищених відеозустрічей, організувати автоматичне імпортування оцінок, вести електронні журнали, надсилати звіти для опікунів, формувати звіти для керівництва, використовувати можливості різних пристроїв для захищеного освітнього процесу онлайн.

За підсумками курсу викладачі кафедри професійної освіти отримали сертифікат про успішне завершення навчання за програмою "Цифрові інструменти Google для закладів вищої освіти".

Автор: доцент Інна ВАРНАВСЬКА (22.10.2021)