ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Участь науковців та здобувачів ХДАЕУ у Державній програмі зариблення водойм Півдня України

Поповнення популяцій водних біоресурсів є стратегічно важливим для рибного господарства, адже це робота здійснюється на перспективу для забезпечення продовольчої безпеки нашої країни, відмітив голова Херсонської обласної ради Олександр САМОЙЛЕНКО. Тому актуальним на ринку праці є потреба у конкурентоспроможних фахівцях рибного господарства.

Тривала та плідна співпраця представників виробничого сектору найкращих та потужних рибних підприємств з кафедрою водних біоресурсів та аквакультури ХДАЕУ надає можливість підготувати фахівців спеціальності Водні біоресурси та аквакультури, які будуть володіти професійними навичками інноваційних технологій відповідно ринковим тенденціям ринку праці на вітчизняному та міжнародному рівні.

На кафедрі водних біоресурсів та аквакультури факультету рибного господарства та природокористування продовжується активна інтеграція сучасних методів в освітньому процесі для здобувачів вищої освіти за освітньою програмою  Водні біоресурси та аквакультура.

Для здобувачів вищої освіти при участі в таких заходах важливим є не лише здобуття вузькопрофесійних навичок hardskills, вміння використовувати на практиці отримання теоретичних знань під час навчання, але й розвиток гнучких навичокsoft skills. Оволодіння якими надасть майбутньому фахівцю вмінь швидко адаптуватися, висловлювати власну думку, комунікувати. Такою можливістю скористалися здобувачі вищої освітиспеціальності 207 Водні біоресурси та аквакультура під час першого інтерв'ю для представників мультимедійного та медіаосвітнього молодіжного простору.

 

Надання якісних освітніх послуг передбачає не лише  відповідність контексту наповнення кожної з дисциплін для здобувачів вищої освіти, але й освітній процес має бути цікавим. Здобувачу вищої освіти важливо сформувати у своєму світогляді, як фахівцю, практичні аспекти, можливість їх застосування в конкретних виробничих умовах. На кафедрі водних біоресурсів активно розвивається та підтримується саме така концепція.

 

Для здобувачів вищої освіти спеціальності Водні біоресурси та аквакультура тривалий час є відмінною платформою для здобуття практичних навичківДУ «Херсонський виробничо-експериментальний заводпорозведенню молоді частикових риб». Для академічної спільноти така консолідація надає можливості удосконалювати професійні якості, апробовувати наукові інноваційні рішення на виробництві.

За результатами даного заходу у водойми Херсонщини випущено 140 тисяч екземплярів цінних видів риб.

Автори: завідувач кафедри, доцент Павло КУТІЩЕВ, доцент кафедри водних біоресурсів та аквакультури Олена ГОНЧАРОВА (22.10.2021)