ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

ХДАЕУ відзначає Міжнародний день студентського спорту!

З ініціативи Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України та Спортивної студентської спілки України здобувачі вищої освіти Херсонського державного аграрно-економічного університету долучилися до святкування Міжнародного дня студентського спорту. Це свято було започатковано Генеральною конференцією ЮНЕСКО за ініціативи Міжнародної федерації студентського спорту (FISU).

«Спорт на благо миру та розвитку» – гасло цієї міжнародної події, яке підкреслює важливість і необхідність такого виду загальнолюдської діяльності для кожної людини, для суспільства, держави. Здоровий спосіб життя, фізична та інтелектуальна активність молоді повинні стати запорукою загального процвітання і благополуччя країни. Цей день покликаний привернути увагу та підвищити значущість спорту в навчальних закладах та залучити до своїх лав прихильників здорового способу життя, сприяти його популяризації і розвитку.

20 вересня у рамках святкування Міжнародного дня студентського спорту в університеті провели легкоатлетичний забіг, який розпочався в єдиний час по всій Україні (об 11 год. 30 хв.). Також викладачами фізичного виховання кафедри загальноекономічної підготовки організовані змагання з волейболу серед збірних команд всіх факультетів. У наполегливій боротьбі з волейболу перше місце посіла збірна команда факультету архітектури та будівництва, друге - збірна команда агрономічного факультету, а третє – біолого-технологічного факультету.

Здобувачі вищої освіти ХДАЕУ легкі на підйом, тому активно долучилися до спортивних заходів міжнародного свята. Зародження і популяризація спортивних традицій в університеті формують дружній студентський колектив і зміцнюють спортивну славу рідного вишу!

 

Автор: викладачі фізичного виховання Лишевська В.М., Шаповал С.І. (21.09.2021)