ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Науковці-юристи Аграрно-Економічного – учасники засідання Верховної Ради України!

17 вересня викладачі кафедри публічного управління та права Аграрно-Економічного мали ексклюзивну можливість взяти участь у виїзному засіданні Комітету Верховної Ради України з питань правової політики. Саме ХДАЕУ представляв заклади вищої освіти Херсонщини на цьому заході!

У засіданні, що проходило  на базі Херсонського апеляційного суду, брали участь голови апеляційних судів з різних областей України, представники Офісу Президента України, міжнародні експерти, народні депутати України.

Дискусії точилися навколо судової реформи, зокрема щодо питання оптимізації судів у зв’язку із адміністративно-територіальною реформою. Одну із доповідей репрезентував член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики, нардеп від Херсонщини Павло Павліш, голова робочої групи щодо оптимізації судів України. Павло Васильович представив результати роботи щодо «нової мапи» (карти) судів в Україні, розробленої в колаборації з міжнародними експертами.

Засідання Комітету стало реальною площадкою взаємодії науки та практики державотворення, адже питання доступу до правосуддя дуже активно виникають у зв’язку з децентралізацією території України.

Високий професіоналізм науковців-юристів ХДАЕУ – це вагомий внесок у практику сучасної юриспруденції!

 

Автор: Правоторова Ольга Михайлівна (21.09.2021)