ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Прогулянка історичними місцями м.Херсон

Традиційно, куратор академічної групи знайомиться та продовжує спілкування зі своїми студентами в неформальній, теплій атмосфері, яка присвячується прийняттю першокурсників в студенти. Це допомагає їм на початковому етапі адаптуватися в студентському середовищі факультету архітектури та будівництва, спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» ХДАЕУ.

Отож і ми вирушили прогулятись історичними місцями м.Херсон.

Північна брама (ворота) – це частина оборонних укріплень Херсону, збудована у 1783 році (через п’ять років після заснування міста). Дана архітектурна пам’ятка - набула національного значення .

 

Свято - Катерининський собор, без нього майже будь яка екскурсія м. Херсон не проходить – звідки і бере свою історію наше місто.  Всередині храму знаходиться могила князя Таврійського Григорія Потьомкіна.

Ім’я собору дали на честь великомучениці Катерини Олександрійської. Територія навколо храму є некрополем, місцем вічного спокою видатних особистостей.

 

Завітати до храму можна у будь-яку пору року: тут є нагода побути наодинці зі своїми думками або ж, навпаки, разом з друзями прогулятися по затишному саду.

 

Ще одна таємниця собору — його підземний хід до колодязю у парку.

 

З нетерпінням чекаємо наступної, активної та захоплюючої спільної зустрічі!

Автор: доцент Лавренко Н.М. (14.09.2021)