ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Говоримо компліменти англійською: засідання наукового гуртка «Англійська мова в міжкультурній комунікації», присвячене Всесвітньому дню краси

9 вересня відбулося перше в новому навчальному році засідання гуртка «Англійська мова в міжкультурній комунікації», присвячене Всесвітньому дню краси – «Paying and receiving compliments». 

 

Принагідно темою сьогоднішньої зустрічі стали компліменти: лексика і граматичні формули, які використовуються для вираження позитивних емоцій, викликаних спогляданням прекрасного.

 

Члени гуртка – здобувачі спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» і «Туризм» – з інтересом проаналізували лексико-граматичне наповнення найбільш розповсюджених у сучасній англійській мові компліментів, ознайомилися з частотністю використання прикметників із яскраво вираженою емоційною конотацією, дізналися про «поетичні» компліменти, а також етикетні формули компліментарного характеру, які зустрічаються у сучасних піснях і кінофільмах.

 

Наступним кроком було актуалізувати вислови подяки, що є відповіддю на отримані компліменти. На закріплення засвоєного матеріалу студентам було запропоновано зробити компліменти «голівудським зіркам» з опорою на презентаційні фото, а також один одному, адже вміння зауважувати прекрасне в людях і ословлювати своє захоплення – вкрай важливий елемент комунікативної компетенції, що сприяє створенню доброзичливої атмосфери і прихильності між учасниками міжкультурного діалогу.

Автор: доцент Бокшань Г. І. (13.09.2021)