ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Гостьова лекція «Бюджетування та адміністрування місцевих податків» для здобувачів спеціальності 071 Облік і оподаткування

Для забезпечення високої якості підготовки фахівців освітньо-професійної програми спеціальності 071 Облік і оподаткування аудиторні заняття проводяться із залученням зовнішніх професіоналів-практиків, експертів галузі. Важливо, щоб здобувачі вищої освіти вже з перших років навчання зрозуміли траєкторію своєї майбутньої професії та свідомо опановували навчальні компетентності.

06 квітня 2021 року з ініціативи та на запрошення кафедри обліку і оподаткування при підтримці IRI (International Republican Institute) Лебідь В’ячеславом – головою правління ГО «Асоціація економістів України», фінансовим аналітиком, власником консалтингового бізнесу, експертом зі складання місцевих бюджетів проведена лекція на тему «Бюджетування та адміністрування місцевих податків» для здобувачів освітніх ступенів «молодший бакалавр», «бакалавр», «магістр».

 

У своєму виступі В’ячеслав Лебідь вдало поєднував теоретичну складову з прикладами практичного досвіду в якості консультанта Комітету з питань бюджету Верховної Ради України (7 скликання), пояснюючи тонкощі встановлення місцевих податків і зборів, затвердження ставок та надання пільг по ним та земельному податку. Звернув увагу на значення контролю за операційною діяльністю підприємств комунальної власності та формування розміру частки прибутку, яка підлягає зарахуванню до місцевого бюджету для підприємств, установ та організацій комунальної власності територіальної громади.

 

Пан В’ячеслав продемонстрував цікаві й нові можливості професійного розвитку для здобувачів нашої спеціальності.

 

Дякуємо Лебідь В’ячеславу за цікаву та змістовну лекцію та Ліпецькому В’ячеславу керівнику програми Міжнародного Республіканського Інституту (IRI) за організацію заходу!!

Автор: К.е.н., доцент Сакун А.Ж. (06.04.2021)