ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

«Крок уперед» в навчанні сучасного агронома

У світлі економічних, соціальних змін, що відбуваються в сучасній Україні, зважаючи на умови ринку праці, що постійно змінюються, на зростаючі вимоги до сучасних фахівців, а особливо до випускників вищих навчальних закладів освіти постає питання розвитку професійного становлення майбутніх фахівців на етапі підготовки в університеті. Україна нині потребує висококваліфікованих агрономів, які можуть приймати зважені та, водночас, сміливі рішення стосовно систем та засобів землеробства, можливостей отримання високих врожаїв та питань рекультивації промислових територій. Проте, формування знань і вмінь сучасного агронома не є можливим без опанування новітніх методик ведення наукових досліджень в рослинництві та сучасних приладів і обладнання.

21 грудня на кафедрі рослинництва та агроінженерії ХДАЕУ в рамках реалізації державної наукової теми «Агроекологічні аспекти ведення органічного землеробства в умовах Півдня України» (проект МОН України, №0119U100067 керівник доц. Домарацький Є.О.) відбулося поповнення навчальної насіннєвої лабораторії кафедри новітніми лабораторними приладами: LCD-мікроскоп, діафаноскоп, лабораторний дільник проб зерна та лабораторний млин.

 

 

Таке лабораторне обладнання дасть змогу більш якісного проведення лабораторно-практичних занять здобувачів вищої освіти з дисциплін «Рослинництво», «Селекція і насінництво» та ін., а також проведення наукових досліджень кафедри. Роботи з оновлення і наповнення обладнанням навчальної контрольно-насіннєвої лабораторії планується продовжити і в 2021 році.

Автор – Є.О. Домарацький, д.с.-г.н., доцент кафедри рослинництва та агроінженерії (22.12.2020)