ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

У Херсонському державному аграрно-економічному університеті – ХХІ Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика!

На кафедрі професійної освіти економічного факультету привітали переможців I етапу ХХІ Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика.

Члени журі (доц. Бокшань Г.І., доц. Варнавська І. В., доц. Чепок Р.В.) наголосили, що метою конкурсу є утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури й традицій українського народу.

Участь в конкурсі взяли 57 студентів 1-3 курсів усіх факультетів університету, які виконували завдання різних напрямів, а також писали твір-мініатюру. За результатами конкурсу було визначено переможців, які повинні були взяти участь в підсумкових етапах XXІ Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика. Але у зв’язку з епідеміологічною ситуацією, пов’язаною з поширенням на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України № 1509 від 04.12.2020р. 3-й та 4-й (підсумкові) етапи ХХІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика не проводяться.

Вітаємо наших переможців:

1 місце – Яндра Вікторія, здобувачка першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, економічний факультет

2 місце – Майдебура Петро, здобувач першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, агрономічний факультет

3 місце – Одарченко Інна, здобувачка першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, економічний факультет

Автор: доцент Інна Варнавська (20.12.2020)