ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Практика студентів – невід’ємна складова процесу підготовки майбутніх фахівців

Навчальна практика є важливою складовою частиною навчального процесу. При проходженні практики здобувачі не тільки закріплюють і поглиблюють теоретичні знання, одержані в процесі вивчення загальних та спеціальних юридичних навчальних дисциплін, а й набувають уміння та навички практичної діяльності. У період навчальної практики студент стає учасником практичної діяльності із застосування правових норм, спостерігає й аналізує різні сторони діяльності практиків.

Завдяки програмі «Агроінтернатура» від Українського Проєкту бізнес-розвитку плодоовочівництва UHBDP, координатором якого в університеті є проректор з НРМД, д.-с. наук, професор Аверчев О.В., мала можливість проходити практику в Херсонському обласному управлінні Лісового та Мисливського Господарства.

ДП "Олешківське ЛМГ" (ДП "Цюрупинське ЛМГ") розташоване в південно-західній частині Херсонської області на території  Олешківського, Білозерського, Бериславського, Голопристанського адміністративних районів та м. Херсон, м. Нова Каховка. Площа підприємства складає 64,303 тис га.

Основною метою діяльності ДП «Олешківське лісомисливське господарство » є організація ведення лісового господарства, яка спрямована на відтворення і збільшення лісів шляхом лісовідновлення і лісорозведення, охорону і захист лісових насаджень,  раціональне використання лісових ресурсів,  підвищення продуктивності і  якісного складу лісів, посилення їхніх захисних функцій а також охорону, відтворення та раціональне використання державного мисливського фонду на території угідь, закріплених за підприємством.

На практиці я ознайомилась з структурою підприємства, інструкцією відведення і таксації лісосік, інструкцією проєктування і технічного приймання лісових культур, організацією здійснення виявлення осередку шкідників лісових масивів, проєктом посіву лісового розсаднику, а також закладання шкілок   декоративного посадкового матеріалу, тощо.

Враження від практики в ДП «Олешківському ЛМГ» склались дуже гарні. Мене зустрів дружний колектив, спеціально для мене провели ознайомчу екскурсію на підприємстві.

 В ході практики отримала практичні знання та досвід, які знадобляться у майбутній професійній діяльності.

Автор: Піскун Єлизавета та агроінтерн Устименко Оксана (07.12.2020)