ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Міжнародний інвестиційний форум «Таврійські горизонти: екологічні інвестиції, співпраця, економічний розвиток»

 


Делегати ХДАУ на Міжнародному форумі


Делегати ХДАУ на Міжнародному форумі

Програма форуму включала в себе пленарну частину на якій було розглянуто досвід впровадження інвестиційних проектів у регіоні, а також стратегічні регіональні інвестиційні проекти. Було презентовані кластерні моделі проекту «Херсонщина – територія здоров’я». Робота ділових секцій проводилася за напрямками:

  1. Індустрія здоров’я. Розвиток туристично  – рекреаційної сфери
  2. Передові технології в агропромисловому комплексі Херсонщини. Виробництво екологічно чистих продуктів харчування
  3. Енергоефективність та енергозбереження: альтернативні технології
  4. Розвиток транспортно-логістичної інфраструктури в сучасних умовах
  5. Екологічно чисті території

Керівництво та співробітники ХДАУ приймали активну участь в підготовці та роботі форуму. На розгляд ділових секцій співробітниками університету були представлені наступні інноваційно-інвестиційні проекти:

  1. «Создать и передать на государственное сортоиспытание сорт пшеницы озимой с параметрами урожайности в неорошаемых условиях 60-70 ц/га для условий засушливой Степи Украины», керівник проекту – професор Базалій В.В.
  2. «Использование дренажно-сбросных вод рисовых оросительных систем для орошения риса и сопутствующих сельскохозяйственных культур», керівник проекту - професор Морозов В.В.
  3. «Выращивание нетрадиционных бобовых культур (нут, чина, чечевица)», керівники проекту - професор Ушкаренко В.О. та доцент Лавренко С.О.
  4. «Сафлор красильный – перспективная в  зоне сухой Степи Украины  масличная культура», керівник проекту - професор Лазер П.Н.
  5. «Формирование ремонтно-маточных стад осетрообразных для юга Украины», керівник проекту - професор Шерман І.М. та доцент Шевченко В.Ю.
  6. «Проект возрождения овцеводства Херсонщины», керівник проекту - професор Нежлукченко Т.І. та доцент Папакіна Н.С.
  7. «Инновационные технологии выращивания и переработки на биоэтанол сорго сахарного в условиях юга Украины», керівник проекту  - професор Федорчук М.І.
  8. «Научное обоснование выращивания экологически чистой продукции на землях Херсонской области», керівник проекту - професор Морозов О.В.
  9. «Технология производства льна масличного для  комплексного использования», керівник проекту - доцент Рудік О.Л.
  10. «Научно-методологическое обеспечение стратегического управления развитием отрасли рисоводства в Украине», керівник проекту – доктор економічних наук  Морозов Р.В.
  11. «Новые конструкции ветроэнергетических установок для условий Украины», керівник проекту - асистент Мілинський Ю.М.

На діловій секції «Енергоефективність та енергозбереження: альтернативні технології» було презентовано розробки вчених ХДАУ: «Новые конструкции ветроэнергетических установок для условий Украины» та «Инновационные технологии выращивания и переработки на биоэтанол сорго сахарного в условиях юга Украины».

Презентація доповідей Мілінського Ю.М. та Коковіхіна С.В. (ХДАУ)

На другий день в рамках роботи Міжнародного інвестиційного форуму проходила виставка-ярмарок «Таврійський ярмарок», на якому було презентовано експозицію ХДАУ. Експозицію відвідало керівництво області на чолі з головою облдержадміністрації Костяком М.М. та головою обласної ради, член-кореспондентом НААНУ, професором Пелихом В.Г. Під час спілкування з обласним керівництвом були розглянуті наукові досягнення вчених університету.


Експозиція ХДАУ на виставці-ярмарку


Експозицію ХДАУ відвідав голова Херсонської облдержадміністрації Костяк М.М.


Голова Херсонської обласної ради, член-кореспондент  НААН України  Пелих В.Г.
під час відвідування експозиції  Херсонського ДАУ

Ознайомлення  голови обласної ради Пелиха В.Г.
з науковими працями співробітників ХДАУ

За активну участь в підготовці презентації ХДАУ та участі в роботі Міжнародного інвестиційного форуму «Таврійські горизонти: екологічні інвестиції, співпраця, економічний розвиток» та виставки –ярмарку «Таврійський ярмарок», співробітники ХДАУ нагороджені почесними грамотами.


Проректор з наукової роботи,
професор   Федорчук  М.І.

Начальник науково-дослідного
сектору, доцент Шабаєв О.В.