ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Урочистий церемоніал посвячення першокурсників у студенти ХДАУ

1 вересня, на головній алеї парку біля головного корпусу ХДАУ, відбувся Урочистий церемоніал посвячення першокурсників у студенти Херсонського Державного Аграрного Університету, який яскраво відкрили група барабанщиць та солістка жіночого вокального ансамблю «Студенточка» з піснею «Моя Україна». Щиро і сердечно привітав першокурсників зі святом  ректор університету, доктор с.-г. наук, професор Базалій В.В.
За встановленою традицією Державний прапор України піднімали іменні стипендіати Гузик Ксенія  та Тищенко Ігор – студенти 4 курсу ЕФ.
Почесна місія внести прапор університету була доручена директору інституту післядипломної освіти та дорадництва, доктору с.-г. наук Аверчеву О.В.  та студентам університету – Журову Олександру, п’ятиразовому чемпіону України, призеру Міжнародних турнірів, майстру спорту з важкої атлетики та Сиволапу Дмитру, неодноразовому призеру  чемпіонатів України, учаснику Міжнародних змагань, кандидату у майстри спорту з важкої атлетики.
Після перших слів вітань ректор університету запропонував вшанувати пам'ять та покласти гірлянду до Стели загиблих викладачів та студентів у роки Великої Вітчизняної Війни, у момент покладання гірлянди воїни підшефної військової частини салютували.


Святковою ходою по головній алеї університету біля Стели пройшов почесний ескорт з факелом знань, який очолював декан економічного факультету, доктор ф.-м. наук Савченко О.Г.. Йому асистували молоді вчені, кандидати наук Бойко Т.О. та Сілецька О.В.

Савченко О.Г. привітав першокурсників зі святом і вручив палаючий факел студенту 1 курсу РЕФ, який разом з богінею Афіною Палладою запалив символічну чашу знань.
Після цього, по традиції, студенти перших курсів прийняли клятву, в якій висловили особисту відповідальність за якісне та глибоке здобуття знань з обраної професії, бути гідними громадянами рідної України.
З привітальним словом до першокурсників звернулися почесні гості, студентське самоврядування, яке символічно вручило першокурсникам ключ знань, хліб з сіллю, залікову книжку та студентський квиток.

Поздоровивши всіх зі святом, ректор побажав студентам високих професійних та творчих досягнень, здійснення задумів, міцного здоров’я й подякував батькам за добре виховання дітей. Залунав перший дзвоник і всі першокурсники були запрошені до актової зали університету на першу лекцію, де перший проректор, професор Морозов В.В. прочитав лекцію «Наш університет та його традиції».
Щиро вітаємо з Днем знань - справжнім всенародним святом мудрості, доброти і людяності!