ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Триває робота в «Біологічній школі» ХДАУ!

Третій день присвячено вивченню англійської мови, без вільного володіння якою годі уявити собі сучасного фахівця аграрної галузі. Старший викладач кафедри іноземних мов Макухіна С. В. ознайомила слухачів школи з темою «Цикл розвитку рослини» (“Plant Cycle”), демонструючи за допомогою презентаційних слайдів частини рослин та їх функції. У такий цікавий спосіб учні засвоїли нову англомовну термінологію, яка найчастіше зустрічається в комунікативних ситуаціях, що стосуються вирощування рослин і догляду за ними.

Разом зі школярами естафету перейняла старший викладач Дашевська Л. М., яка напрочуд артистично розповіла про витоки Haloween, створивши чарівно-містичну атмосферу за допомогою гарбузового ліхтаря Jack-o-lantern та інших атрибутів свята. Цілком логічним продовженням стала англомовна розповідь-презентація про біологічні властивості гарбуза (pumpkin), а якість засвоєння нової інформації з величезним інтересом перевірили за допомогою кросворду.

Після активної пізнавальної роботи на заняттях з іноземної мови школярам запропонували відвідати університетський анатомічний музей В. Г. Амаліцького, в якому для них було проведено напрочуд цікаву екскурсію.

Третій день «Біологічної школи» – переконливий доказ того, що шкільні канікули разом із ХДАУ – це яскрава інтелектуальна пригода і захоплива подорож у світ знань!

 

Автори: ст. викладачі кафедри іноземних мов Макухіна С.В., Дашевська Л.М.