ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

«Біологічна школа»

28 жовтня 2019 року на агрономічному факультеті почались заняття в  «Біологічній школі», які традиційно проходять під час шкільних канікул.

У перший день заняття відбулись на кафедрі ботаніки та захисту рослин. Зі вступним словом до учнів звернулись декан агрономічного факультету, кандидат с.-г. наук, доцент Мринський І.М. та в.о. завідувача кафедри ботаніки та захисту рослин, доктор с.-г. наук, професор Марковська О.Є.

 

Урочисте відкриття «Біологічної школи»

Доцент Онищенко С.О. провів заняття на тему «Корисна краса на підвіконні». Учні дізналися про вегетативне розмноження рослин на прикладі опунції колоновидної, аспедістри кімнатної, теорію ботаніко-біологічних циклів розвитку кімнатних рослин залежно від їх походження. Слухачі школи провели пікірування розсади перцю кімнатного та розглянули біологічні основи даного агрозаходу. Власноруч пересаджені рослини учні одержали в подарунок для подальшого догляду і спостережень.

 

Заняття на тему «Корисна краса на підвіконні»

Кандидат с.-г. наук Макуха О.В. ознайомила учнів із таємничим світом мікроскопічних грибів, які є збудниками хвороб рослин. Учні дізналися про правила роботи з лабораторним і польовим мікроскопами, порядок виготовлення тимчасових мікробіологічних препаратів грибів-збудників хвороб рослин. Слухачі школи провели фітопатологічну діагностику збудників борошнистої роси бузку, клена, топінамбура та іржі троянди.

 

Заняття на тему «Таємничий світ грибів»

Асистент Сиводед Є.В. провела заняття на тему «Мікотоксини – жах сьогодення», під час якого розповіла учням, що мікотоксини – це продукти вторинного метаболізму пліснявих грибів родів Mucor spp., Aspergillusspp. та інших. Вони заселяють і живляться продуктами харчування людей при неправильному їх зберіганні. Симптомами впливу вторинних метаболітів на людину є прояв алергічних реакцій та початок онкологічних процесів.

 

Заняття на тему «Мікотоксини – жах сьогодення»

Після завершення занять співробітники кафедри пригостили учнів чаєм та смаколиками.

Автор: Макуха О.В.