ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Обговорюємо адміністративно-територіальний устрій Херсонщини

18 вересня 2019 року доцент кафедри публічного управління та адміністрування Губа М.І. та студенти 3 курсу спеціальності «Публічне управління та адміністрування» прийняли участь у роботі круглого столу з питань адміністративно-територіального устрою Херсонської області, на якому члени робочої групи та представників Центру політико-правових реформ обговорювалися пропозиції з удосконалення адміністративно- територіального устрою субрегіонального рівня Херсонської області.

 

На заході були обговорені наявні розроблені варіанти, визначені оптимальні для Херсонської області, запропоновані пропозиції для Міністерства розвитку громад та територій України для внесення змін до закону України про адміністративно- територіальний устрій України. Новим адміністративно-територіальним устроєм України передбачено зменшення кількості районів із 465 до 102. В Херсонській області за пропозицією Міністерства розвитку громад та територій України залишаться тільки три: Херсонський, до складу якого входитиме й обласний центр, Новокаховський та Генічеський.

А варіантів дійсно декілька, серед яких є варіант робочої групи Херсонської області, який було визначено як найбільш доцільним для Херсонщини, в якому пропонується сформувати 5 районів: Херсонський, Каховський, Чорноморський (або Скадовський), Генічеський, Бериславський. В центрах районів будуть працювати органи влади, наділені контролюючими та регулюючими делегованими повноваженнями від держави.

Студенти університету отримали досвід щодо обговорення важливих державних завдань, отримали методику моделювання адміністративно –територіального устрою регіону.

Автор: Карташова Ольга Григорівна – доцент кафедри публічного управління та адміністрування