ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Всеукраїнська інтернет-конференція «Сучасний стан та перспективи розвитку тваринництва в умовах Євроінтеграції» присвячена 79-й річниці від дня народження Коваленка Віталія Петровича

Минає час, бурхлива річка життя несе роки все далі-далі, однак у пам’яті людей залишають свій відбиток видатні особистості. Такою постаттю й був Віталій Петрович Коваленко, який присвятив нашому університету значну частину свого життя. Сьогодні його ім’я носить одна із кафедр біолого-технологічного факультету, на який він працював понад 17 років. Віталій Петрович тривалий час був проректором з науково-дослідної роботи та представляв Херсонський державний аграрний університет на державному та міжнародному рівні, активно працював з молодими науковцями був керівником аспірантури та докторантури. Теплими та сповненими суму словами 12 вересня 2019 року його згадували учні й співробітники університету, які забралися у меморіальній аудиторії разом зі студентами.

 

Зустріч провадила завідувач кафедри генетики та розведення сільськогосподарських тварин ім. В.П. Коваленка професор Тетяна Іванівна Нежлукченко, яка працює над подальшим впровадженням наукової спадщини професора Коваленко В.П. не лише у навчальному процесі та науці, а й на міжнародному рівні - під час реалізації міжнародних проектів:

 

Багато років поряд із професором В.П. Коваленко працювали доценти Прокопенко Павло Силович та Сморочинський Олександр Михайлович:

 

Доцент Микитас Раїса Єфремівна, яка багато років працювала поряд з видатним вченим та згадувала не лише сумісну працю, а й дружні відносини між родинами.

 

Особливо тепло та зворушливо прозвучали слова колишніх аспірантів Ведмеденко Олени Володимирівни та Панкєєва Сергія Петровича.

 

На завершення учасники заходу та викладачі біолого-технологічного факультету вшанували пам'ять видатного вченого покладанням квітів до його стели.

Програма інтернет-конференції (переглянути)

Автор: доцент кафедри генетики та розведення с.-г. тварин ім. В.П.Коваленка Папакіна Н.С. (Прес-центр БТФ)