ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Зустріч викладачів і студентів університету із рекордсменом України Романішиним Михайлом

10 вересня 2019 року на набережній м. Херсон відбулася фіксація рекорду України з плавання та завершення проекту #ВплавьДнепр, в рамках якого український плавець Михайло Романішин за місяць здолав більше 900 кілометрів вплав рікою Дніпро від Українсько-Білоруської границі до Чорного моря.

Цілі проекту були направлені на привернення уваги до екологічних проблем ріки Дніпро, популяризація спорту та формування благодійного фонду допомоги дітям.

Херсонський державний аграрний університет долучився до цього заходу і привітав рекордсмена дружньою родиною викладачів і студентів факультету рибного господарства та природокористування.

Михайло Романішин поділився враженнями від свого запливу, акцентував увагу на незадовільному екологічному стані ріки Дніпро і необхідності розробки та впровадження природоохоронних заходів щодо відновлення головної водної артерії України. Наразі, вчені Херсонського державного аграрного університету детально вивчають екологічні проблеми басейну ріки і розробляють концепцію басейнового управління екологічним станом та відновленням р. Дніпро.

 

Автор: Бреус Д.С. – доцент кафедри екології та сталого розвитку імені професора Ю.В. Пилипенка