ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Відбувся міжнародний семінар «Грант, що фінансується. Рекомендації з написання»

В рамках міжнародного проекту між Україною та США «Вплив сталого управління сільським господарством на якість ґрунту та продуктивність сільськогосподарських культур», за сприянням агрономічного факультету та кафедри землеробства 18 червня у ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет» відбувся міжнародний семінар «Грант, що фінансується. Рекомендації з написання» за участю представників Державного університету штату Огайо, Тома Уорлі (Tom Worley) – директора Південного наукового центру (Director, The Ohio State University South Centers, College of Food, Agriculture and Environmental Sciences), Рафіка Іслама (Rafiq Islam) - керівника програми водних, земельних ресурсів, біоенергетичних культур (Program Director, Soil, Water and Bioenergy Resources, The Ohio State University South Centers, College of Food, Agriculture and Environmental Sciences) та Наталії Діденко – координатора проекту, к.с.-г.н., с.н.с. відділу зрошення та дренажу Інституту водних проблем і меліорації НААН.

 

Семінар відкрив проректор з наукової роботи та міжнародної діяльності Аверчев О.В., зазначивши, що грантова політика активно впроваджується в Україні. Зараз США та ЄС готові надавати кошти на реалізацію наукових проектів з розвитку аграрного сектору України й зокрема, Херсонщини. Також цінним є прямі контакти з науковими установами та, особливо, провідними науковцями в галузі сільського господарства.

Під час проведення семінару були обговорені питання щодо методології написання грантів, вказано на що саме треба звернути увагу, як правильно оформити та захистити проект. Під час дискусії були отриманні вичерпані відповіді на запитання.

 

Автори: Лавренко С.О., Рудік О.Л.