ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

“Зміцнення партнерства з бізнесом для досягнення цілей ООН у сфері сталого розвитку” за участю Херсонського державного аграрного університету

Зі зміною вектору розвитку зовнішньоекономічних відносин з країнами СНД, найбільш актуальним стає питання побудови відносин з європейськими партнерами, переорієнтація бізнесу на ЄС. Херсонська область має величезний потенціал розвитку аграрного сектору.

21 травня 2019 р. відбувся семінар присвячений зміцненню партнерства державної влади з бізнесом за участі т.в.о. голови ХОДА Дмитра Бутрія, президента Українського союзу промисловців і підприємців Анатолія Кінаха та президента Вільнюської торгово-промислової палати Сігатаса Леонавічюса. Основна мета заходу: підтримка малого і середнього бізнесу. Нові знання щодо ведення бізнесу згідно з стандартами ЄС.

Новий етап розвитку надзвичайно важливий для України, адже низький рівень життя населення вирішується зростанням економіки. У заході взяли участь представники обласної, місцевої влади, делегація з Литви, представники Українського союзу промисловців та підприємців, аграрних фірм та громадських організацій.

У ході пленарної частини семінару було обговорено аграрний потенціал Херсонської області в проекції експорту, інноваційні біотехнології, можливості повторного використання води.

Ректор ХДАУ Юрій Кирилов під час проведення семінару зазначив:“В Аграрному університеті представлено 3 спеціальності, які стосуються сталого розвитку, це спеціальності: екологія, технології захисту навколишнього середовища,гідротехнічне будівництво, водна інженерія та водні технології. Сталий розвиток це еколого-економічна рівновага. На жаль, не всі підприємці, представники малого, середнього, великого бізнесу дотримуються принципів сталого розвитку у своїй діяльності, тому такі заходи є дуже актуальними. Також, на мою думку, Аграрний університет займається не лише науковою і навчальною, а ще й просвітницькою діяльністю. Нам є чим поділитися з підприємцями”

На семінарі був присутній професор ХДАУ Морозов Володимир Васильович з доповіддю на актуальну проблему Херсонської області й України: “Можливості повторного використання води”.

Литовська делегація взяла участь у круглому столі на тему “Сучасний стан і перспективи використання водних ресурсів і питної води Херсонської області” на базі ХДАУ, де доповідачі розглянули проблеми і стратегії вирішення використання й очищення водних ресурсів Херсонської області.