ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Стиль життя – ЕКО

10 травня викладачі кафедри екології та сталого розвитку імені професора Ю.В. Пилипенка доценти Алмашова В.С. та Стратічук Н.В. провели в гімназії №1 Херсонської міської ради урок екологічного виховання для школярів закладу.

 

Щодня в Україні з'являється все більше екоактивістів, які борються зі шкідливими звичками та впливами людини на навколишнє середовище. Багато хто просто піддається модним віянням і лише одиниці приймають екологічні правила та змінюють своє життя. Саме тому, спілкування було націлене на активізацію екологічної свідомості учнів.

Зустріч викладачів екологічного відділення проходила в рамках Міжнародного Проекту «No More Plastik» до якого було залучено учнів 5-7 класів.

Відходи з пластику та його шкода навколишньому середовищу – тема зустрічі, яку презентували викладачі ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет», а школярі жваво обговорювали, демонстрували зацікавленість та активну взаємодію. «Багато полігонів в Україні не обладнані системами збору фільтрату, який утворюється в результаті проходження атмосферних опадів крізь товщу полігону. У таких випадках токсичні продукти розкладання пластику просочуються в ґрунт і ґрунтові води. Пластикові пакети є причиною загибелі морських ссавців і птахів, які помилково вважають їх їжею, – розповіла доцент Алмашова В.С.

Урок пройшов емоційно, динамічно, у творчій атмосфері, головне результативно та цікаво.

Автор: доцент кафедри екології та сталого розвитку імені професора Ю.В. Пилипенка Стратічук Н.В.