ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Про роботу наукового гуртка «Генетики та розведення тварин»

На кафедрі генетики та розведення с.-г. тварин ім. В.П. Коваленка підвели підсумки роботи наукового гуртка «Генетики та розведення тварин» та провели науково-практичні семінари:

24 квітня 2019 року відбувся семінар «Сучасні досягнення селекції та біотехнології тварин і птиці».

Метою заходу було:

-         Закріпити теоретичні та практичні знання здобувачів вищої освіти з питань селекції та біотехнології у тваринництві;

-         Розширити уявлення про сучасний стан селекції й біотехнологію в умовах змін клімату;

-         Розвинути творчий підхід здобувачів вищої освіти до науково-пошукової діяльності.

Участь у семінарі приймали здобувачі вищої освіти другого та третього року навчання біолого-технологічного факультету ДВНЗ «ХДАУ» спеціальності
204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва».

Відкрив семінар проректор з наукової роботи та міжнародної діяльності, доктор с.-г. наук, професор Аверчев Олександр Володимирович. Модератором семінару виступив доцент кафедри генетики та розведення сільськогосподарських тварин ім. В.П. Коваленка, кандидат сільськогосподарських наук Кушнеренко В.Г.

 

Були заслухані та обговорені доповіді здобувачів вищої освіти:  Колесник Влади, Коробченко Антоніни, Фізяр Олесі, Троянової Анастасії, Овдієнко Юлії, Плохенко Тетяни, Кузнєцової Карини, Малої Юлії, Чуприни Даніла, Оскірко Тетяни, Красницької Крістіни. Доповідачі представили результати власної науково-пошукової роботи про особливості селекції тварин у окремих кліматичних зонах.

26 квітня 2019 року відбувся семінар «Особливості відтворення тварин різних видів», з метою:

-  Закріплення теоретичних та практичних знань здобувачів вищої освіти з питань технології відтворення тварин;

-  Розширення уявлення про можливості та досягнення технологій штучного відтворення тварин;

-  Розвинення творчого підходу здобувачів вищої освіти до науково-пошукової діяльності.

Участь у семінарі приймали здобувачі вищої освіти другого року навчання біолого-технологічного факультету ДВНЗ «ХДАУ» спеціальності
204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва». Модератором семінару виступила доцент кафедри генетики та розведення сільськогосподарських тварин ім. В.П. Коваленка, кандидат сільськогосподарських наук  Папакіна Н.С.

Були заслухані доповіді  Іванової Єлизавети, Даниліва Івана, Мороз Юлії, Ремез Ольги. Доповідачі не лише продемонстрували творчий підхід  до представленої тематики, але й наукову зацікавленість та допитливість.

 

За результатами семінарів колектив кафедра генетики та розведення с.-г. тварин ім. В.П. Коваленка уклав резолюцію щодо перспективності подальшої науково-пошукової роботи здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня освіти.

Автор: Кривий В.В. Прес-центр (БТФ)