ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

День науки для учнів Дніпровської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Білозерського району Херсонської області

Гостинну зустріч з учнями розпочав декан агрономічного факультету Мринський Іван Миколайович, який розповів про історію університету, цікаві сторінки його життя. Ознайомив з дендрологічним парком та тюльпановою алеєю. При спілкуванні Мринський І.М. зосередив увагу учнів щодо захисту каштанів від каштанової молі, а також біологічного методу боротьби із шкідниками – встановленням на території університету шпаківень.

 

На кафедрі ботаніки та захисту рослин к.с.-г.н. Макуха О.В. провела заняття на тему «Невеликі за розміром, але небезпечні», під час якого ознайомила учнів зі шкідливими організмами. Учні приготували мікропрепарати грибів-збудників хвороб рослин, під бінокуляром розглянули морфологічні особливості комах (будову голови, ротових апаратів, крил, типи очей, ніг).

Доцент кафедри генетики та розведення сільськогосподарських тварин імені В.П. Коваленка, к.с.-г.н. Папакіна Н.С. для учнів провела незабутню екскурсію по анатомічному музею ім. професора В.Г. Амаліцького. Під час проведення заходу розповіла про історію створення музею, основні експонати та будову тіла тварин.


В лабораторії «Перспективні аквакультури» Цуркан Л.В., асистент кафедри водних біоресурсів та аквакультури, розповіла про сучасні об’єкти та технології досліджень: Австралійського червоноклешневого рака та вирощування перлин. За час проведення зустрічі учні виявили велику зацікеавленість до новітніх технологій в аквакультурі.

Кафедра землеробства зацікавила учнів своїм вегетаційним домом. Різноманітність квітів, розсади овочевих культур та особливі умови вирощування рослин – це справжній оазис на даху. Особливий інтерес викликали методи оперативного визначення якості води та ґрунту: вмісту солей, органічної речовини, поживних речовин, рН тощо.

Автор: Лавренко С.О. – доцент кафедри землеробства