ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

В Херсонському державному аграрному університеті відбулися Агро-політичні дебати

16 квітня в ХДАУ пройшли перші «Студентські Агро-політичні дебати». У дебатах прийняли участь команди п’яти факультетів: «Тверда валюта» економічний факультет, «Прогрес»-агрономічний та біолого технологічний, «Agro-Forum» факультет водного господарства, будівництва та землеустрою і команда «Агролідер» факультету рибного господарства та природокористування.

З привітальним словом до студентів звернувся голова журі, ректор Юрій Кирилов побажавши студентам плідної роботи та вдалої дискусії. До складу журі також увійшли: перший проректор з наукової роботи, доктор економічних наук, професор Юрій Яремко, директор Департаменту агропромислового розвитку Херсонської обласної державної адміністрації Олександр Паливода, директор Херсонського відділення Українського державного фонду підтримки фермерських господарств Тамара Логвиненко, керівник приватного сільськогосподарського підприємства «Альфа-агро» Ігор Брагінець та голова фермерського господарства «Еліта 5» Олександр Кручиненко. 

У перших дебатах методом жеребкування зустрілися команди «Agro-Forum» з «Агролідер», темою яких була: Підтримка розвитку сімейних фермерських господарств – зменшення впливу великих аграрних підприємств / агрохолдингів?

Команда  «Agro-Forum» підійшли дуже кваліфіковано та досконало пояснювали опонентам, що у процесі ринкових перетворень в економіці України аграрний сектор поповнився значною кількістю агроформувань різних типів господарювання. Серед них вагоме місце сьогодні посідають аграрні господарства сімейного типу, найпростішою формою яких є особисті селянські господарства.

У других дебатах завдання було більш складне. Треба було дебатувати про зняття мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення та введення вільного ринку землі. В цих дебатах участь брали команди «Тверда валюта» і «Прогрес».  І тут почалася запекла боротьба. Команди ані секунди не мовчали намагаючись переконати суперників. Не могли триматися осторонь і члени журі, гості та вболівальники.

В аудиторії дійсно було спекотно!

Студенти гідно виступили на дебатах, показавши високий рівень освіченості, здатність креативно мислити та вмінням працювати в команді.

За підсумками журі, найкращим оратором стала Ганна Радковська здобувач другого магістерського рівня агрономічного факультету, яка гідно представить ДВНЗ «ХДАУ» у фіналі на зльоті студентських лідерів аграрної освіти у місті Київ.

І доки в нашому університеті навчається така талановита молодь за майбутнє нашої держави можна бути спокійними.

Автор: Прес-центр ХДАУ Катерина Нікітенко