ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Зустріч здобувачів вищої освіти з героями АТО

15 квітня 2019 року в стінах Херсонського державного аграрного університету відбулася зустріч здобувачів вищої освіти з учасниками бойових дій на Сході України: Вадимом Свириденко – Уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій, герой АТО; Костянтином Винниченком – помічник Уповноваженого президента України з питань реабілітації учасників бойових дій, доброволець АТО; Владиславом Назаровим – підполковник Збройних сил України, начальник відділу цивільно-військового співробітництва оперативного командування «Південь».

 

Студенти мали можливість почути історію життя справжнього патріота, надзвичайно мужньої людини, фельдшер за освітою, Вадим Свириденко одним із перших подався боронити Україну від окупантів та надавати допомогу пораненим. У лютому 2015 року він брав участь в боях за Дебальцево, був пораненим, три доби у 20 градусні морози знаходився із загиблими побратимами у розтрощеній машині. З машини, яка везла тоді поранених бійців, вижив лише він. Залишився без чотирьох кінцівок, лікарі змушені були ампутувати відморожені кістки рук та ніг, після реабілітації та протезування, Вадим приймає рішення допомагати бійцям. На сьогодні він займається моніторингом ситуації щодо забезпечення реалізації права на реабілітацію учасників антитерористичної операції, створенням сучасних центрів реабілітації для бійців АТО, проводить зустрічі з ветеранами АТО та діючими військовими, сприяє реалізації державних програм з реабілітації ветеранів АТО, медичного та соціального супроводження військових, бере активну участь в різних міжнародних марафонських забігах (Марафон військової піхоти (США), Ігри нескорених та ін.), та є натхненником для інших військовослужбовців та ветеранів АТО.

 

Студенти, в свою чергу, подякували Захисникам та отримали задоволення від спілкування і розуміння того, що від кожного з нас залежить майбутнє нашої країни.

Автор: помічник ректора з організаційно-виховної роботи Любенко О.І.