ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Фінал конкурсу «Кращий формувальник крони кісточкових та зерняткових порід плодових дерев»

27 березня 2019 року за підтримки Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва, під керівництвом проректора з наукової роботи та міжнародної діяльності, професора Аверчева О.В., здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня третього року навчання агрономічного факультету взяли участь у конкурсі «Кращий формувальник крони кісточкових та зерняткових порід плодових дерев».

Метою проведення конкурсу, було закріпити на практиці теоретичні знання з «Плодівництва». Здобувачі вищої освіти разом із асистентом кафедри рослинництва, генетики, селекції та насінництва Козловою О.П. склали план обрізування молодих і плодоносних насаджень кісточкових та зерняткових порід в залежності від сорту, підщепи, річного приросту, природно-економічних умов господарства АФ «Білозерський».

Закріпили знання щодо правильного формування розрідженно-ярусної, чашоподібної, пальметної, веретеноподібної форми крон; обрізці  крони з урахуванням річного приросту, біологічних особливостей сорту; провели санітарне і омолоджувальне обрізування, аналіз та  інвентаризацію молодих і плодоносних насаджень.

 

 

 

За результатами конкурсу місця розподілились наступним чином:

1місце - Кудишкіна Г. та Масьонз В.

2 місце - Моргун А.

3 місце - Андрушків Д. 

Автори: асистент кафедри рослинництва, генетики, селекції та насінництва Козлова О.П. та провідний фахівець з перепідготовки ННЦ «ІПОД» Барсук Ю.В.