ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Третій день роботи «Біологічної школи» на кафедрі ботаніки та захисту рослин

27 березня 2019 року на кафедрі ботаніки та захисту рослин агрономічного факультету пройшов третій день занять «Біологічної школи». Учні ознайомилися з базовими поняттями ботаніки, фізіології та захисту рослин.

 

Доктор с.-г. наук Марковська О.Є. розкрила учням сучасну концепцію будови рослинної клітини. Було проведено мікроскопічне спостереження явищ плазмолізу і деплазмолізу, в ході якого учні дізналися про їх фізіологічне значення для рослинного організму. Крім того,  слухачі школи ознайомилися з експрес-методом визначення вмісту нітратів у рослинній продукції, проаналізували їх роль у мінеральному живленні рослин та небезпечність підвищених концентрацій для життя і здоров’я людини.

 

 

 

 

Заняття на тему «Секрети рослинної клітини»

Доцент Онищенко С.О. провів заняття на тему «Плоди та їх класифікація» у форматі дегустації. Учні дізналися, до яких типів належать плоди банану, яблука, мандарину, інжиру, огірка, винограду та інших смачних і корисних фруктів та овочів.

  

Заняття на тему «Плоди та їх класифікація»

Кандидат с.-г. наук Макуха О.В. запросила учнів до світу шкідливих організмів та познайомила з його невеликими за розміром, але небезпечними для рослин представниками. Учні приготували мікробіологічні препарати грибів-збудників хвороб рослин, під бінокуляром розглянули морфологічні особливості комах (будову голови комахи, гризучого та колючо-сисного ротових апаратів, крил, типи ніг).

  

Заняття на тему «Цікавий світ шкідливих організмів»

Автор: Макуха О.В.