ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Формування практичних знань з плодівництва студентів агрономічного факультету

26 березня 2019 року, в рамках співпраці ДВНЗ «ХДАУ» з Українським проектом бізнес – розвитку плодоовочівництва, під керівництвом проректора з наукової роботи та міжнародної діяльності, професора Аверчева О.В., здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня агрономічного факультету разом з асистентом кафедри рослинництва, генетики, селекції та насінництва Козловою О.П. провели виїзне  практичне заняття  з плодівництва у АФ «Білозерський». Тема заняття «Формування крони зерняткових плодових дерев на карликових підщепах».

Заняття відбувалось у яблуневому та грушевому садах, студенти мали можливість ознайомитись з кварталами розміщення дерев, схемою посадки, закріпити знання з формування крон карликових дерев.

Також піднімались питання з прийняттям рішень по обиранню форми дерев для догляду за ними, від чого залежать оптимальні строки  для обрізки та інш.

 

 

 

 

Всі теоретичні знання третій курс агрономічного факультету втілив у обрізці яблуневого саду, провівши конкурс на кращого кваліфікованого обрізчика плодових дерев.

Автори: асистент кафедри рослинництва, генетики, селекції та насінництва Козлова О.П. та провідний фахівець з перепідготовки ННЦ «ІПОД» Барсук Ю.В.