ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Святкування всесвітнього дня Землі!

У всьому Світі 20 березня, за ініціативою ООН, відзначається «ДЕНЬ ЗЕМЛІ».

 Мета свята - звернути увагу суспільства до нашого загального дому – планети Земля, нагадати людству про необхідність збереження природи.

І саме в цей день у всьому Світі проходять конференції. Відбулася така конференція і у ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет» на факультеті водного господарства, будівництва та землеустрою, яка була організована кафедрою науки про Землю.

 

Це  перша Міжнародна науково – практична конференція, присвячена   Всесвітньому Дню Землі,  в якій прийняли участь провідні вчені ДВНЗ «ХДАУ», Інституту охорони ґрунтів України, Миколаївського аграрного університету,  Інституту агроекології та природокористування, Чорноморського національного університету імені Петра Могили, Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, ННЦ «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського» НААН, Інституту зрошуваного землеробства НААН, Інституту водних проблем і меліорацій НААН, Азербайджанського науково - виробничого об’єднання гідротехніки та меліорації,   та інші.

 

За результатами  виступів учасників Міжнародної науково-практичної конференції«РОЛЬ НАУК ПРО ЗЕМЛЮ В НАРОДНОМУ ГОСПОДАРСТВІ: СТАН І ПЕРСПЕКТИВИ» було прийнято рішення:

  1. Вважати даний захід своєчасним і вкрай необхідним для розвитку наукових досліджень напряму «Науки про Землю» для науковців, виробничників, аспірантів та магістрів.
  2. Активізувати співпрацю провідних вчених ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет» із науковими, навчальними закладами та  виробництвом.
  3. Включити до планів науково – дослідної роботи ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет» організацію та проведення  щорічної Міжнародної науково – практичної конференції  присвяченої Всесвітньому дню Землі.

 

Автор: Бабушкіна Р.О.