ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Виїзне заняття здобувачів вищої освіти біолого-технологічного факультету

27 лютого 2019 року здобувачі вищої освіти біолого-технологічного факультету спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» у супроводі доцентів кафедри технології виробництва продукції тваринництва Корбич Н.М., Любенко О.І. в межах виїзного лабораторного заняття з дисципліни «Годівля тварин і технологія кормів» на тему «Зоотехнічний аналіз кормів» відвідали Херсонську філію державної установи «Інститут охорони ґрунтів».

Метою заняття було закріплення лекційного матеріалу та використання на практиці отриманих знань та умінь щодо проведення зоотехнічного аналізу кормів. Важливими та корисними для студентів стали професійні поради кваліфікованих спеціалістів установи.

Здобувачі вищої освіти мали можливість ознайомитися з методикою оперативних досліджень якості кормів у період заготівлі, визначення їх хімічного складу і поживної цінності та проведення повного зоотехнічного аналізу у період їх зберігання; проведення оперативних і арбітражних аналізів з визначення якості та безпечності агрохімікатів, продукції, кормів та сировини; здійснення еколого-агрохімічного районування земель за кількісним вмістом токсичних забруднюючих речовин (пестициди, важкі метали, радіонукліди тощо), макро і мікроелементів, гумусу та реакцій ґрунтового розчину, за ступенем придатності ґрунтів для вирощування сільськогосподарських культур; підготовки експертних висновків щодо дотримання законодавства про пестициди і агрохімікати, безпечного використання регуляторів росту рослин; забезпечення державного моніторингу ґрунтів і агрохімічної паспортизації земель сільськогосподарського призначення, заходів щодо збереження, відтворення, охорони родючості ґрунтів, а також визначення якості та безпечності продукції, сировини, кормів.

Студенти самостійно спробували визначити вміст вологи в рослинній продукції, вміст білку (протеїн), олійності, жирів, золи, гігроскопічної вологи, крохмалю, клітковини.

Дякуємо за надану можливість в організації проведення виїзного заняття керівництву та провідним спеціалістам державної установи «Інститут охорони ґрунтів» та сподіваємося на подальшу співпрацю.

 

Ознайомлення здобувачів вищої освіти з

ДСТУ 4525:2006 «Кукурудза. Технічні умови»

 

Зважування корма для подальшого його дослідження

 

Вивчення інструкції користування лабораторними вагами

NAGEMA AVIV-S/3-3

 

Визначення вмісту азоту в кормів

 

Визначення вмісту вологи в кормах

 

Ознайомлення з агрохімічним обстеженням земель сільськогосподарського призначення

 

Рослинна і ґрунтова діагностика, за результатами якої надаються розрахунки потреби мінеральних добрив на запланований врожай та рекомендації щодо їх використання

 

 

Визначення вмісту пестицидів в кормових засобах

Автор: Кривий В.В., Любенко О.І.. Прес-центр (БТФ)