ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Правильний вибір майбутньої професії як запорука успіху в житті сучасної людини

6 лютого 2019 року науково-педагогічні працівники Херсонського державного аграрного університету відвідали з профорієнтаційною метою школи Каховського району Херсонської області.

Так, представники економічного факультету к.е.н., доцент кафедри обліку і оподаткування Пристемський О.С. та ст. викладач кафедри публічного управління та адміністрування Дуга В.О., агрономічного – завідувач кафедри ботаніки та захисту рослин, к. с.-г. н, доцент Марковська О. Є., факультету водного господарства, будівництва та землеустрою – к.т.н, ст. викладач кафедри гідротехнічного будівництва, водної інженерії та водних технологій Нестеренко О. М. зустрілися з учнями 9-11 класів Чорнянської, Кам’янської, Роздольненської, Чорноморівської ЗОШ І-ІІІ ступенів та Семенівського опорного закладу загальної середньої освіти Каховської районної ради Херсонської області.

Викладачі акцентували увагу на тому, що правильний вибір майбутньої професії  – один із головних виборів у юному віці. Він є запорукою успіху в подальшому житті сучасної людини. Тому молодь повинна з відповідальністю підійти до прийняття рішення про вибір профілю навчання та навчального закладу.

Викладачі наголосили на тому, що особливістю Херсонського державного аграрного університету є те, що майже кожен майбутній випускник може обрати з багатьох спеціальностей саме ту, яка буде  відповідати його інтересам, здібностям і ціннісним орієнтаціям.

Учнів ознайомили з правилами вступу до закладу, організацією навчального процесу, міжнародними програмами обміну, можливими напрямами наукової діяльності, багатогранністю студентського життя.

Особливе захоплення в учнів викликав перегляд відеороликів про цікаві та важливі події в житті студентів та викладачів ХДАУ, такі як церемоніал посвяти в студенти, різноманітні флешмоби, спортивні змагання, святкування днів факультетів, проведення університетського зимового балу тощо.

Автор: Дуга Вікторія Олександрівна – старший викладач кафедри публічного управління та адміністрування