ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Про особливості сертифікації та категоризації закладів розміщення для спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Представники економічного факультету ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет» – старший викладач кафедри публічного управління та адміністрування Дуга В.О. та асистент кафедри менеджменту організацій Алєщенко Л. О. – взяли участь у робочій зустрічі «Сертифікація та категоризація закладів розміщення в умовах євроінтеграції». Захід було проведено за підтримки Департаменту культури, туризму та курортів Херсонської обласної державної адміністрації на базі готелю «Оptima» (м. Херсон), модераторами виступили представники ДП «Херсонстандартметрологія».

Мета робочої зустрічі – роз’яснення процедури сертифікації послуг з тимчасового розміщення (проживання) та категоризації готелів.

До участі були запрошені власники готельних комплексів; господарі агроосель, що здійснюють діяльність в сфері сільського зеленого та агротуризму; викладачі ЗВО, в яких відкриті спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» та 242 «Туризм».

Розглядалися питання процедури сертифікації відповідності послуг розміщення та харчування, встановлення категорій готельним закладам для провадження туристичної діяльності в рамках правового поля.

Відкрила даний захід заступник директора Департаменту культури, туризму та курортів Херсонської обласної державної адміністрації, начальник управління туризму та курортів Воронко Юлія Володимирівна.

 

Заступник голови облдержадміністрації Балонь Андрій Богданович під час свого виступу зазначив, що Херсонщина є однією з найбільш привабливих територій для відпочинку в Україні, яка має унікальні природні ресурси та індустрію гостинності, що активно розвиваються. Він також наголосив на тому, що в умовах євроінтеграції Херсонська ОДА має наміри забезпечувати якісну та ефективну промоцію сертифікованих та категоризованих закладів розміщення з метою формування цілісного конкурентоспроможного туристичного продукту, просувати його на національному та міжнародному ринках.

 

Бартків Лариса Григорівна – заступник генерального директора ДП «Херсонстандартметрологія» – ознайомила присутніх із завданнями та особливостями сертифікації та категоризації закладів розміщення в умовах євроінтеграції.

 

Бондар Олена Євгенівна – інженер І категорії відділу сертифікації продукції та послуг – розповіла про перелік документів про результати оцінювання готелів, для отримання свідоцтва про категоризацію, а також зміни до ДСТУ 4269-2003 «Послуги туристичні. Класифікація готелів».

 

Також для учасників зустрічі було презентовано мобільний путівник торгової марки «Агоов». Зазначено, яким чином дана туристична послуга може спростити перебування іноземних туристів у різних куточках нашої країни.

 

В кінці заходу кожен учасник отримав додаткові матеріали, що стосуються змін в порядку сертифікації послуг з тимчасового розміщення. Це дасть змогу використовувати дану інформацію викладачами Херсонського державного аграрного університету під час лекційних та практичних занять в групах підготовки фахівців з готельного та ресторанного бізнесу.

 

Автор: Дуга Вікторія Олександрівна – старший викладач кафедри публічного управління та адміністрування