ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Участь вчених Херсонського ДАУ в міжнародних наукових проектах і програмах Українського товариства грунтознавців і агрохіміків

Громадська організація «Українське товариство грунтознавців та агрохіміків» (ГО «УТГА») об’єднує вчених-громадян України та інших країн, які активно працюють над вивченням потенціалу грунтових ресурсів з метою їх раціонального використання, підвищення продуктивності та охорони.

XI делегатський з’їзд ГО «УТГА», який відбувся восени 2018 р. у Харківському НАУ імені В.В. Докучаєва, надав можливості наукового спілкування вчених-грунтознавців, агрохіміків і гідромеліораторів 8 країн світу в питаннях реалізації програми Глобального грунтового партнерства (ГГП), яка спрямована на впровадження моделей сталого використання грунтів та практичну орієнтацію грунтових і ландшафтних досліджень, сприяння розвитку інвестицій.

Члени делегації Херсонського ДАУ обговорили зі своїми колегами з Харкова, Молдови та Румунії результати спільного міжнародного науково-дослідного проекту «Агрогеохімічні закономірності міграції і акумуляції важких металів у зрошуваних алювіальних грунтах заплав Дністра і Дніпра». 

 

 На фото справа-наліво : к.с.-г.н. Захарова М.А. (м. Харків, ННЦ «ІГА імені О.Н. Соколовського НААН; Victor Titei ( PhD, prof. Ass., Національний ботанічний сад-інститут, Республіка Молдова); Szatanik-Kloc Alicj – PhD, prof Ass; Jozefaciuk Gzzegorz – prof., Румунія; професор Морозов О.В.- Херсонський ДАУ.

Автор: Морозов В.В. професор кафедри ГТБ, водної інженерії та водних технологій – ДВНЗ «ХДАУ»