ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

VI Міжнародна науково-практична конференція «Філософські обрії сьогодення»

15 листопада 2018 року у Херсонському державному аграрному університеті на кафедрі філософії і соціально-гуманітарних дисциплін біолого-технологічного факультету відбулось відкриття VI Міжнародної науково-практичної конференції «Філософські обрії сьогодення», присвяченої Всесвітньому дню філософії та 90-річчю утворення кафедри філософії і соціально-гуманітарних дисциплін.

Захід відкрив проректор з наукової роботи та міжнародної діяльності Аверчев Олександр Володимирович. Він щиро привітав зі святом науково-педагогічних працівників кафедри, гостей конференції, студентів, аспірантів і докторантів.

Виступ проректора з наукової роботи та міжнародної діяльності Аверчева О. В.

 Олександр Володимирович побажав учасникам і гостям плідної роботи у усіх напрямах їхньої діяльності, а також порадив ніколи не зупинятись на досягнутому, завжди рухатися до нових звершень.

Робота конференції відбувалася за цікавими секціями: природа, світ, космос; людина та сфера свідомості; суспільство та суспільна історія; соціальна філософія, філософія освіти; біофілософія, екофілософія; педагогіка вищої школи; наукові студії та дискусії.

З привітальним словом до учасників конференції звернулася декан біолого-технологічного факультету Балабанова Ірина Олександрівна, привітала усіх науково-педагогічних працівників з 90-ріяччям заснування кафедри та побажала нових звершень у науковій роботі.

Виступ декана біолого-технологічного факультету Балабанової І. О.

На пленарному засіданні конференції з теплим і сердечним вітальним словом виступила доктор економічних наук, професор Танклевська Наталія Станіславівна, яка підкреслила особливу роль філософії у житті людини та необхідність її вивчати.

Виступ доктора економічних наук, професора кафедри економіки та фінансів ДВНЗ «ХДАУ» Танклевської Н. С.

Своєрідним переходом від святкових привітань до доповідей пленарного засідання було вітальне слово і завідувача кафедри філософії і соціально-гуманітарних дисциплін, доктора філософських наук, професора Берегової Галини Дмитрівни. Торкнувшись історії створення кафедри та історії виникнення філософії, вона акцентувала увагу на стратегічній місії соціально-гуманітарних дисциплін у вищій аграрній школі, підкресливши їхню світоглядно-формуючу функцію у суспільному житті.

 

Виступ завідувача кафедри філософії і соціально-гуманітарних дисциплін, доктора філософських наук, професора Берегової Г.Д.

Автор: Кривий В. В., Прес-центр (БТФ)