ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

У «StudMovieFest» переміг вестерн агрономічного факультету

У п’ятницю, 16 листопада, під завісу Тижня студентського самоврядування, присвяченого Міжнародному дню студента, у Херсонському державному аграрному університеті відбувся фестиваль студентських короткометражних фільмів «StudMovieFest». Перегляд робіт, нагородження переможців, «оскарівські» статуетки, глядачі, шанувальники, феєрверк — усе було як годиться на кінофестивалі!

Від кожного з п’яти факультетів брали участь дві команди. На розгляд журі вони запропонували по два жанри фільмів. Гран-прі «StudMovieFest» здобули кіношники з агрономічного факультету за роботу у жанрі «вестерн». Крім овацій переможці отримали спеціальний сертифікат, що на один день звільняє від занять усіх студентів факультету — вихідним для них буде понеділок, 19 листопада.

Власне, свою нагороду отримали кожен факультет та жанр фільму.

Так, за найкращу операторську роботу (жанр фільму «історичний») нагородили біолого-технологічний факультет, за найкращий монтаж (жанр «детектив») —економічний факультет. Найкращий сценарій (жанр «казка») створили студенти факультету рибного господарства та природокористування. Найкращий кульмінаційний момент (жанр «мелодрама») був у фільмі економічного факультету, найкраще музичне супроводження (жанр «мюзикл») мала відеоробота біолого-технологічного факультету.

Найкращою режисурою (жанр «фантастика») відзначився факультет рибного господарства та природокористування, оригінальністю ідеї (жанр «бойовик») — агрономічний факультет. Найкращу атмосферу (жанр «жахи») у своєму фільмі створили студенти факультету водного господарства, будівництва та землеустрою. За творче прагнення (жанр «комедія») журі відзначило факультет водного господарства, будівництва та землеустрою. А приз глядацьких симпатій за свій вестерн отримали переможці фестивалю — команда агрономічного факультету.

Одне слово, студенти ХДАУ вкотре довели, що мають талант і вміють мислити нешаблонно. «Я гордий — і впевнений, що гордість є у кожного викладача Аграрного університету, у кожного члена колективу, — за кожного з вас, за вашу творчість, креативність, запал, — зазначив зі сцени ректор ХДАУ Юрій Кирилов, вітаючи студентів з їхнім “професійним святом”. — Бажаю, щоб усі ви досягли успіху. А ті знання, мудрість, досвід, які ви здобуваєте зараз в університеті, допомогли вам не лише заробити свій перший мільйон, а й здійснити усі ваші плани».

Автор: Прес-центр ХДАУ