ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Неймовірні події в Школі економіки в «ХДАУ»

У Школі економіки в «ХДАУ» робота кипить. 31 жовтня 2018 року доцентом кафедри загальноекономічних дисциплін Ковальовим Д.В. був проведений урок на тему «Концепції грошового обігу в ринковій економіці». Школярі мали змогу дізнатися, що існує декілька концепцій походження грошового обігу. На сучасному етапі найбільш актуальні концепції ліберальні. Тому викладач запропонував до уваги теорію знаменитого австрійського економіста Людвіга фон Мізеса.

 

 Доцент кафедри іноземних мов Бокшань Г.І. провела заняття для учнів загальноосвітніх закладів на тему «Робота в США». Цього разу до слухачів «завітав» Девід Пайфер – адвокат і викладач бізнес-права і бізнес-етики в коледжах –зі штату Пенсильванія. Він ознайомив школярів з особливостями своєї професії, звичними обов’язками, а також розповів про специфіку роботи в США (робочий час, форми зайнятості, платню). Учні мали змогу перевірити,наскільки вони готові спілкуватися з носіями мови на тему роботи. У цілому заняття допомогло виявити зацікавленість слухачів англійською мовою для бізнес-спілкування.

 

А 1 листопада 2018 року старший викладач кафедри прикладної математики та економічної кібернетики Кавун Г.М. приготувала для школярів математичні розваги. Вони навчилися розв’язувати нестандартні задачі, проявляти свої інтелектуальні здібності та кмітливість.

 

  Також старший викладач загальноекономічних дисциплін Виноградова Т.І. провела урок на тему «Лідерство та керівництво». У результаті чого учні виконували вправи на планування дій,зрозуміли різницю між керівником групи та лідером, мали змогу проілюструвати лідерську поведінку, дослідити почуття,які виникають у підлеглих до лідерів, у залежності від поведінки в останніх. Учні узагальнили знання про лідерські якості особистості, проаналізували особливості поведінки людей в екстремальних ситуаціях.

 

Після цікавого психологічного тренінгу на учнів ще чекало виїзне заняття (ПП Урсуленко ТМ «Оса»). Діти ознайомилися з організацією виробництва та процесом вироблення,обробки та збереження продукції. Учні змогли більше дізнатися,у чому різниця між ручною та технічною працею, а також засвоїли,як товар потрапляє до рук покупця. На кінець, школярів пригостили смачними та запашними пельменями. Усі залишилися задоволені.

 

Автор: старший викладач загальноекономічних дисциплін Т.І. Виноградова, студентка 2 курсу ЕФ К.Ю. Матєйченко