ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Участь співробітника ДВНЗ «ХДАУ» у формуванні складу басейнової ради річок Причорномор’я

26 жовтня 2018 року, відбулися збори представників сторін щодо формування складу Басейнової ради річок Причорномор’я, яка проходила у місті Одеса.

Від ДВНЗ «ХДАУ» прийняв участь запрошений до складу членів басейнової ради річок Причорномор’я - к.т.н., доцент кафедри ГТБ, водної інженерії та водних технологій Волошин М.М.

Відкрив збори начальник Басейнового управління водних ресурсів річок Причорномор’я та нижнього Дунаю Потоп В.І., який надав довідку про басейн річок Причорномор’я та звернув увагу на головні проблеми:

«в басейні побудовано близько 1370 гідротехнічних споруд. Значна кількість з них безхазяйні та знаходяться у незадовільному стані. Необхідно вирішити питання їх ремонту та прийняття на баланс; усі річки в басейні маловодні, тому дуже гостро стоїть питання їх екологічного захисту та очищення». Присутнім було продемонстровано відеоролик про річки Причорномор’я.

Басейнова рада річок Причорномор’я утворюється Державним агентством водних ресурсів України у відповідності з Водним Кодексом України (ст.133 та 15) для врахування інтересів усіх заінтересованих сторін у межах річкового басейну при впровадженні інтегрованих підходів в управлінні водними ресурсами за басейновим принципом.

До складу басейнової ради входить 30 кандидатур від Одеської, Херсонської та Миколаївської областей, з яких сформовано склад басейнової ради за галузевим принципом та принципом рівного територіального представництва, що відповідає квотам. Строк дії повноважень члена басейнової ради становить 5 років.

Збори вирішили ухвалити персональний склад Басейнової ради річок Причорномор’я та направити його на затвердження Держводагентством.

Розглянуто та ухвалено Положення про Басейнову раду, надано його для затвердження Держводагентством.

Чергове засідання басейнової ради річок Причорномор’я вирішено провести у І півріччі 2019 року.

Віримо, що Басейнова рада річок Причорномор’я відіграє значну роль у формуванні «нової водної політики».

Автор: к.т.н., доцент Волошин М.М.