ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Відбулася міжнародна науково-практична конференція, присвячена до 60 – річчя від дня народження видатного доктора сільськогосподарських наук, професора Пилипенка Юрія Володимировича

25 жовтня в стінах Херсонського державного аграрного університету відбулася міжнародна науково-практична конференція «Екологічні проблеми навколишнього середовища та раціонального природокористування в контексті сталого розвитку», присвячена до 60 – річчя від дня народження видатного доктора сільськогосподарських наук, професора Пилипенка Юрія Володимировича.

 

Конференція проводилася за підтримки Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління Міністерства екології та природних ресурсів України, Державного агентства рибного господарства України, Інституту агроекології і природокористування НААН України, Інституту рибного господарства НААН України, Мережі центрів аквакультури Центральної та Східної Європи (NACEE) та Херсонської обласної державної адміністрації.

 

Зі сторони Аграрного університету учасників конференції привітав ректор Юрій Кирилов.

Під час наукових дискусій учасники конференції обговорювали сучасні проблеми використання, відтворення та охорони природних ресурсів у контексті сталого розвитку, також більш детально зупинялися на питаннях сучасної іхтіології та аквакультури.

 

Крім того, науковці обмінялися думками щодо моделювання та прогнозування стану навколишнього середовища. Зокрема, наголошувалося на питаннях екологічних та інноваційних технологіях у сільському господарстві.

Також вчені порушили питання про зміни клімату та їх наслідки для природних екосистем.

 

Автор: Прес-центр ХДАУ Катерина Нікітенко