ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Студенти спеціальностей «Садово-паркове господарство», «Лісове господарство» та «Екологія» відвідали приватне підприємство Симге

10 листопада студенти спеціальностей «Садово-паркове господарство», «Лісове господарство» та «Екологія» в рамках проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP) та за підтримки Інституту підвищення кваліфікації та перепідготовки ДВНЗ «ХДАУ» відвідали унікальне господарство в смт Чаплинка Херсонської області: приватне підприємство Симге. Господарство займається виробництвом органічного добрива та вирощуванням сортових саджанців горіхів.

 

Перший напрям ПП Симге – це виробництво органічного добрива (продукт проходить сертифікацію, тому назву можна буде узнати пізніше) із застосуванням технології вермикультури. Ведення вермикультури значно вирішує проблему утилізації органічних решток, відходів тваринницьких та рослинницьких комплексів, оздоровлює, відновлює та покращує властивості ґрунту.

 

Другий напрям – вирощування щеплених сертифікованих саджанців горіха волоського сорту Chandler: найбільш продуктивний і витривалий сорт для регіонів з жарким, спекотним летом. Плоди цього сорту відрізняє висока маса горіха (середня маса горіха 15-16 грам) та біле ядро. Позитивними якостями сорту  Chandler є висока продуктивність, плодоношення на другий рік після висадки, висока стійкість до хвороб, можливість створення інтенсивного горіхового саду. Щеплення на українські адаптовані сорта горіху, дає стійкість до морозів (-25°С).

 

Хочеться висловити щиру подяку співробітникам ПП Симге за можливість відвідати прогресивне господарство, яке застосовує нові технології та передовий світовий досвід ведення сільського господарства. Окрема подяка головному агроному Сергію Запускалову за детальну і цікаву екскурсію, цінні поради та розвінчання багатьох міфів стосовно вирощування горіху волоського на території півдня України.

Автор: Бойко Т.О.